Landbouwdag Hardenberg

Verleden en heden

Al is het misschien veel gezegd om te beweren dat het moderne leven op de boerderij centraal staat. Zo zijn er wel wat activiteiten te beleven die een echte terugkeer naar het verleden zijn. Zo is een wast onderdeel van de landbouwdag de bekende paardentram. Met deze ouderwetse paardentram kan je een rondje doorheen de stad maken. Leuk voor jong en oud maar niet de enige activiteit die ruikt naar vroegere tijden: zo kan je ook genieten van onder andere demonstraties klompen maken.

Alles uit de kast halen

Op de jaarlijkse Landbouwdag Hardenberg haalt Agrarisch Hardenberg natuurlijk alles uit de kast om zich te presenteren. Dat betekent dan ook dat je een grote verscheidenheid aan machines, trekkers en agrarische producten terug kan vinden op de Markt en het Badhuisplein. Dat is echter niet alles: doorheen de dag worden ook diverse veekeuringen gehouden en showen de deelnemers met veel plezier hun beste fokproducten. Altijd al eens willen weten hoe dat er exact aan toe gaat? Dan kan je dat hier met eigen ogen komen bekijken!

Amusement voor de kinderen

Het spreekt voor zich dat een landbouwdag ook staat of valt met de nevenactiviteiten. Die nevenactiviteiten zullen bij de kleintjes vast en zeker in goede aarde vallen: er zijn tal van landbouwdieren aanwezig voor leuke activiteiten. Zo kunnen ze zelf een geitje melken of konijnen knuffelen. Kleine zwijntjes en de knapste duiven mogen daarbij ook niet ontbreken. Vanzelfsprekend is er ook een indrukwekkend springkussen tijdens de jaarlijkse Landbouwdag Hardenberg terug te vinden.

Proef van de streek

Een Landbouwdag zonder streekproducten? Dat zou toch niet helemaal lekker aanvoelen. Vandaag ook dat wie de landbouwproducten even beu is gezien gezellig kan struinen langs de leuke marktkramen die her en der opgericht zijn. Deze marktkramen verkopen voornamelijk echte, heerlijke streekproducten. Wie weet ontdek je zelfs iets nieuws hier!

De wedstrijd der wedstrijden

Een vast onderdeel van de Landbouwdag Hardenberg is de bekende wedstrijd van kalveropfokclub Hardenberg –Gramsbergen – Slagharen. Hierbij worden de deelnemers verdeeld in junioren en senioren en legt men uit waar men eigenlijk zal jureren. Vervolgens mogen alle deelnemers met hun kalfje de ring betreden en worden ze op diverse facetten beoordeeld. Deze wedstrijd is een echte klassieker geworden waar het niveau hoog ligt. Niet te missen dus!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.